hirdetés

Átadták az átadást

Kommentek


Szele Tamas

Kedves, bensőséges és mélyen nemzeti kultúresemény színhelye volt a Várkert-bazár. A hajdani Ifipark épületét számos alkalommal újították fel az elmúlt években és mindegyik felújítás szükséges volt a korábbiak miatt.

A munka minősége és a felhasznált építőanyagok egyaránt szükségessé tették, hogy a kormányzat nagylelkűen zsebébe nyúlva finanszírozza a renoválások renoválásait, így vált fővárosunkban haladó hagyománnyá, mondhatni rendszeresen visszatérő ünnepi alkalommá a Várkert bazár átadása, melyet ezentúl minden hónap második szerdáján ismételnek meg a miniszterelnök részvételével.

Amennyiben bokros teendői külföldre szólítják a kormányfőt, az átadást a fiatalok körében olyannyira népszerű képviselő, Tállai András végzi, akinek ebben már hatalmas gyakorlata van. Azonban a mai rendezvény különleges volt: mivel a jövőben havi rendszerességgel fogják átadni a kultúripari létesítményüzemet, most az avatást avatta fel Orbán Viktor.

Beszédében kitért a honi vasútközlekedés állandó fejlesztésének fontosságára, a kistelepülések infrastruktúrájának kiépítésére, majd miután pendrive-ot cseréltek benne, elmondotta: nemcsak maga a Várkert bazár, de a rendszeres avatás is valódi hungarikum, nem hasonlítható semmihez sem a világon, így kiválóan mutatja az Új Egység eredményeit, azt, hogy Magyarország nemcsak alkalmanként, de havi rendszerességgel is jobban teljesít. Szónoklata végén a Honvédség csúzlis százada díszsortüzet adott, a pengő gumiszalagok metsző hangjától két sor díszcsempe azonnal lezuhant a falról. „Lám, már neki is láthatunk a felújításnak!” – jegyezte meg a rá jellemző joviális humorral a kormányfő, majd a gálaműsor részeként elénekelte a Fehérvári huszárok című népdalt, melyet Leslie Mándoki kísért pálinkásbutykoson és mandolinon, majdnem a Dunáig, de aztán a közismert zenésznek vissza kellett térnie a színpadra.

A műsorban az ifjúság aktuális kedvencei adták egymásnak a mikrofont, Lagzi Lajcsitól az Omega mozdítható feléig, és az oldott hangulat oly magasra hágott, hogy Ákos egyik vidám esztrádslágere közben még maga Áder János is elmosolyodott. A közelben tartózkodókat a legkiválóbb kórházba szállították elsősegély céljából, de ketten így sem élték túl ezt az ünnepi pillanatot.

Avassunk tehát, kedves közönség, avassunk havonta, ahogy ma avattuk az avatást, legyen ez kedves honfiúi szertartásunk ezentúl – nemzeti eredményeink záloga és jutalma egyben.

Lapzártakor érkezett: az Országgyűlés az ünnepi alkalomból felruházta a miniszterelnököt az „Avatár” címmel.

Már kékül.

Átadták az átadást - hozzászólások
A komment hatalom!