hirdetés

Migránsok erőszakolhattak meg egy stadiont

Szemtanúk beszámolói és Széles Gábor hivatalos facebook oldala szerint csoportosan erőszakoltak meg egy stadiont illegális bevándorlók. A svéd rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

stadionvihar

Nyugat-európai stadion felett gyülekező viharfelhők

Megvertek és megerőszakoltak egy stadiont a svédországi Ampflaten városában keddre virradóra. A környéken eldobált Koránokból a hatóságok arra következtetnek, hogy a súlyos bűncselekményt illegális bevándorlók követhették el.

A stadion és a stadion melletti büfé megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a történteket. A svéd kisváros lakói elmondásuk szerint már évek óta rettegésben élnek a migránsok miatt. A tarthatatlan helyzetre jellemző, hogy a kórház sötétedés után nem mer kint maradni az utcán.

Svédországban nem ez az első hasonló eset, októberben két benzinkutat és egy általános iskolát erőszakoltak meg arab származású fiatalok. Svédország fontos célpontja az illegális migrációnak, tavaly lakosságarányosan ebbe az országba érkeztek a legtöbben. A kezdeti vendégszerető hangulat után az utóbbi időben a közhangulat alapvetően megváltozott, egy felmérés szerint jelenleg már csak a lakosság 2 százaléka helyesli, hogy egy bevándorló megerőszakolhasson egy stadiont.

A svéd parlament várhatóan már jövő héten tárgyalja a Büntető törvénykönyv módosítását. Svédországban ugyanis jelenleg nincsen érvényben levő jogszabály épületek megerőszakolásáról, ami miatt a hatóságok sok esetben tehetetlenek a hasonló bűncselekmények esetén. A híres stockholmi telefonfülke-molesztálási ügyben a mai napig nem született vádemelés.

Migránsok erőszakolhattak meg egy stadiont - hozzászólások
A komment hatalom!