hirdetés

Vidékfejlesztés: Folytatódik Budapest lezárkóztatása a vidékhez

Jelentősen csökkennek a bérek, megújulnak a romkocsmák, és Pomáz kaphatja a Váci utcát. A kormány elkötelezett, hogy csökkentse a főváros és az ország többi része közti különbséget.

Afrikai uniós pénzből pusztulhat tovább Budapest és az agglomeráció, csak az idén 12 milliárd forint jut erre a célra. A Nyíregyháza-terv részeként megvalósuló fejlesztések talán legfontosabb eleme a budapesti fizetések lépcsőzetes lezárkóztatása a vidékhez. Jövőre három, majd további négy éven keresztül folyamatosan 4 százalékkal csökkentik központilag a béreket a fővárosban.

A túlzó úthálózat lebontása rohamléptekben halad, heteken belül megszűnhet a Király és a Kazinczy utca burkolata, decembertől kihelyezik az első stoptáblákat a Rákóczi és az Üllői úton, és időszakos forgalomkorlátozásokat vezetnek be a budapesti hidakon.

hidall
Időszakos forgalomlassítás a Margit hídon

A nagyszabású terv a további fontos elemeket tartalmazza:
– A vidéken működő veszteséges iparágakat fokozatosan Budapestre telepítik.
– A metróvonalakat átszállítják vidékre, az 1-est Fehérvár, a 2-es metrót Répcelak, a 3-ast pedig az a vasúti megálló kapja, ahol meg szokott állni a vonat még a Balaton előtt, de nincs ott semmi.
– A Váci utca Pomázra kerül.
– Kulturális téren is szükség lesz a rombolásra, így hamarosan megkezdik a budapesti romkocsmák felújítását, kifestését, ellehetetlenítve ezzel a fővárosi vendéglátósokat és helyzetbe hozva a vidékieket.

szimnpla
Kevesen látogatják a felújított Szimpla kertet

Az egyenlőtlenségekből fakadó bizonyos problémákat természetesen nem lehet Budapesten orvosolni, így ezeket a vidéki városokban, helyben kell kezelni. A kormány már megrendelte Belgiumból azt a 7000 tonna kutyaürüléket és 4500 hajléktalant, amit a következő hónapokban vidéken fog elhelyezni.

Vidékfejlesztés: Folytatódik Budapest lezárkóztatása a vidékhez - hozzászólások
A komment hatalom!