hirdetés

Olimpia 2024 pályázat: Ha nem nyerjük meg, akkor is megrendezzük!

Kommentek


munkatarsunktol

Magyarország mindenképp megrendezi az olimpiát – jelentette be Orbán Viktor.

coop-kabala

A parlament csak a jövő héten szavaz a kérdésről, de a Fidesz-frakció mai ülése és a miniszterelnök nyilatkozatai alapján már biztosra vehetjük, Magyarország – függetlenül a NOB döntésétől – mindenképpen megrendezi a 2024-es olimpiát.

„Nem várjuk meg a lassú, bürokratikus döntést, a Fidesz a parlament elé terjeszti a kérdést, amint lehetséges – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök. – A magyar emberek akarata fontosabb nekünk, mint a lausanne-i sportvezetőké, akiknek függetlenségében amúgy is van okunk kételkedni. Nem engedhetjük, hogy egy ilyen fontos, az ország jövőjét évtizedekre meghatározó kérdésben más döntsön helyettünk.”

Az olimpia tervezett 27 000 milliárd forintos rendezési költségét részben európai uniós forrásokból teremtik elő, amit a mezőgazdaságtól, az egészségügytől, az oktatástól, a gazdaságfejlesztéstől, a szociális szektortól, az infrastrukturális fejlesztésektől és a kultúrától vonnak el. A maradék összeget a 2017-től bevezetett úgynevezett sportkölcsönből fogják finanszírozni, melyet minden magyar állampolgár, beleértve a határon túliakat is, szívesen fizet majd be.

Az olimpia megrendezése azért is hasznos, mert így megvalósulhatnak olyan régóta halogatott infrastrukturális beruházások, mint a Margit hidat a Petőfi híddal összekötő új híd vagy az 1-es földalatti meghosszabbítása a Mexikói úttól a Mexikói út túloldaláig.

A budapesti olimpia egyébként jóval olcsóbb lesz, mint a korábbiak. Az üzemeltetési költségeken ugyanis rengeteget megtakaríthat az ország, mivel az épülő sportlétesítmények egy részét vélhetően nemcsak az olimpia után, hanem már közben se fogja használni senki.

Továbbá több olimpiai létesítmény is eleve romként épül meg, ami jóval gazdaságosabbá teszi a működtetésüket.

Olimpia 2024 pályázat: Ha nem nyerjük meg, akkor is megrendezzük! - hozzászólások
A komment hatalom!