hirdetés

Hyperlooppal folytatódik a felcsúti kisvasút Etyek felé

Kommentek


munkatarsunktol

Várhatóan nem Dubaj és Abu-Dzabi között indul el az első Hyperloop kísérleti vasút, hanem Felcsút és Etyek között áll majd a hamarosan fellendülő turizmus szolgálatába.

hl

A tervezett 17 kilométeres nyomvonalat várhatóan másfél óra alatt teszi meg a csökkentett nyomású csőben lebegő elektromos vonat. A közbeszerzési eljárás keretében megvalósuló projektet a meghirdetés előtt megnyerő Garancsi István elmondta, hogy azért lesz lassabb a vonat a tervezett nagyjából 1200 kilométeres óránkénti sebességnél, mert hagyományos szénnel hajtott gőzmozdonyokat használnak majd a teljesen zárt csőben, ami így legalább ötször szélesebb, viszont lényegesen olcsóbb lesz a tervezettnél.

A projekt 250 milliárd forintos költségeit az EU infrastruktúra-fejlesztési keretéből csoportosítják majd át. Brüsszel aggályát fejezte ki hivatalos Twitter-csatornáján keresztül, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a HyperLopra keresztelt vasútvonalat évente 5-600 ezer turista használja majd, és fellendíti az etyeki bor-, valamint a felcsúti futballturizmust.

Hyperlooppal folytatódik a felcsúti kisvasút Etyek felé - hozzászólások
A komment hatalom!