hirdetés

Kvantumflottaegységeink a Hortobágyon

Kommentek


Szele Tamas

„Kiskacsa fürdik fekete tóban…” Méltóságteljesen zengett a magyar hadiflotta harci indulója a hortobágyi hadikikötő ősi falai között, míg Szijjártó Péter tengerészeti miniszter hozzávágta a nemzetiszínű szalagot az új flottaegységekhez és átmetszette a pezsgősüveget.

hortobagyiflotta

Igen, ünnep a mai nap a magyarnak, mely ezredévek óta áll itt, a Kárpát-medence megszentelt vérzivatarában a Kárpátoktól az Al-Dunáig és retúr, ez a kis nép minden győzelméről az öröm könnyeivel szemében emlékezik, sírva vigad és mintegy kultúrfölényként mered az Ég felé, akár egy Wass Albert-szobor az óceán zord mélyén, áramlatoktól sodorva, de törve nem.

Új egységekkel gazdagodhatott végre a honi tengeralattjáró-flotta: a kvantumpaszomány-meghajtású búvárhajók „Vöcsök” és „Kund” névre hallgatnak. Felveszik a versenyt akár sebességben, akár fegyverzetben a legkorszerűbb albán versenytársakkal is, és méltán remeg meg tőlük minden ellenségünk nadrágja, éljenek akár a meredek Alpokban, akár a fagyos Himalájában.

Mert ezek a tengeralattjárók a magyar akarat, a magyar vitézség, a magyar virtus letéteményesei. Dalolt a tudósító szíve, ősi magyar népdalt énekelt, mikor a hatökrös szekérről levették a búvárhajókat, és betyárosan az ódon csárda falának támasztották. „Hej, malomalja, hej, fokos!” Mélabús balladák helyett verbunk szólt, kurucosan ropták a jó magyar haditengerészek, kipödört periszkópjuk csak úgy pengett a pagony pitymallóján.

Igen: nyugodtan alhatunk, kedves honfitársak, most már békében szólhat a harang a Duna–Tisza közén, nyugodtan pipázgathatunk az ámbituson: a magyar eget magyar búvárhajók szántják, vetik, boronálják, és jaj annak, aki nyugalmunkra törne. Véres torpedóink pitykés özöne rettenti vissza majd az ellent, menekül majd mind, ha turulhajóink rájuk vetik éles tekintetük bosszúsugarát.

A flottaegységek rendszerbe állítása megtörtént, Szijjártó miniszter meghatott szavai kísérték őket első útjukra, a magyar–nepáli háború véres csatamezejére, hol eddig a vérengző jetik ellen tartottuk a frontot reménytelenül, ámde most kétségtelen, hogy tengeralattjáróink kivívják a légifölényt.

A harcra kész, lelkes legénység a magyar katona ősi csatakiáltásával indult hadba: „Fél vodka, korsó sör!”

Viszlát, leventék, reményeink, térjetek meg dicsőséggel!

Lőjetek nekünk csatakígyót.

Kvantumflottaegységeink a Hortobágyon - hozzászólások
A komment hatalom!