hirdetés

Nézőpont: A kormány többet tesz az országért, mint a civilek

Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető elemzője ismertette a kutatóintézet legújabb kutatásának eredményeit, melyben összehasonlították a magyar kormány és a Magyarországon működő civil szervezetek 2015-ös teljesítményét.

„Fontos, hogy lássuk a valódi adatokat, mert sokakban tévképzetek élnek arról, hogy milyen keveset tesz a kormány és milyen hasznosak a civilek az országnak” – mondta Nagy.

Az eredmények szerint az állam az összes vizsgált kategóriában jobban teljesített. Ami elsőre talán meglepő is lehet, ha belegondolunk, milyen hatalmas támogatásokat kapnak a magukat civilnek mondó egyesületek és alapítványok külföldről. Jellemző, hogy állami finanszírozásból tavaly 67,7 km autópálya épült, civil pénzből pedig 0.

Az egészségügyi kiadások 99,2 százalékát, az oktatás költségének 91,3 százalékát, a nyugdíjasok járandóságainak 99,6 százalékát a kormány állja, a hadiipari fejlesztések 99,8 százalékát és az atomenergiai beruházásokat 100 százalékát is ők finanszírozzák.

A sport terén is látványos a különbség, stadionépítésben 11:0-ra, megpályázott olimpiák számában 1:0-ra nyert a magyar állam.

A Várkert bazárt a civil szervezetek egyszer sem adták át, a Fidesz–KDNP-kormány háromszor.

Összességében tehát elmondható, hogy a kormány az ország legfőbb építője, nélküle nem lenne nyugdíj, leállna a sportélet, Magyarország védtelenül maradna, és nem lenne áram.

Következő kutatásában a Nézőpont azt fogja megvizsgálni, hogy vajon az ellenzék vagy a kormány költ többet az emberekre.

Nézőpont: A kormány többet tesz az országért, mint a civilek - hozzászólások
A komment hatalom!