hirdetés

Fény derült a Gyurcsány–Vona-paktumra

Titokban találkozgat a Demokratikus Koalíció és a Jobbik vezére. A bizalmi kapcsolat gyökerei a jelek szerint mélyebbre nyúlnak, mint gondolnánk.

Napirend előtti kérdéssel fordult a KDNP-s Rétvári Bence a kormányhoz. „Igaz a pletyka, amely szerint Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor találkoztak az Országház mosdójában?”

Rogán Antal kabinetfőnök válaszában megerősítette a hírt. „Valóban minden jel arra mutat, hogy a Jobbik csatlakozott Gyurcsányhoz és bandájához. Tudomásunk szerint először a volt miniszterelnök, majd Vona érkezett a helyszínre, az egy légtérben eltöltött idő akár több másodpercre is rúghatott.”

Bőven volt lehetőségük tárgyalni, függetlenül attól, hogy a DK-elnök még épp kezet mosott-e, vagy hogy Vona készült éppen elő a toalett használatához. Nyilván az a legvalószínűbb, hogy egyikük sem veszi soha igénybe az illemhelyi csapot.

20061031100316-wc

A titkos találkozók színhelye

A kabinetfőnök felszólította az érintetteket, hogy adjanak magyarázatot szavazóiknak a rejtélyes megbeszélésekről. Válaszában kitért arra is: a belügy vizsgálatot indít Vona Gáborral szemben, mivel új információk kerültek birtokukba a 2006-os véres események során betöltött szerepével kapcsolatban.

„Megalapozott a gyanú, hogy Vona Gyurcsány Ferenccel együtt telefonon irányította a rendőri vezetőket az október 23-i hatósági brutalitás idején. Most végre összenő, ami már akkor összetartozott. Lehullt a lepel, mindenki számára világos, hogy a Jobbik egy brüsszelita, kvóta- és migránsbarát szemkilövető törpepárt, amely fittyet hány a magyar emberek érdekeire. Nyíltan kimondom: a Jobbik az új SZDSZ.”

Fény derült a Gyurcsány–Vona-paktumra - hozzászólások
A komment hatalom!