hirdetés

Közpénz-automatákat helyez üzembe a jegybank

Kommentek


munkatarsunktol

Az MNB új automaták telepítését kezdeményezi a gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

Hiánypótló szolgáltatás bevezetésével kedveskedne a klientúrának a Magyar Nemzeti Bank – tudtuk meg Matolcsy György elnöktől.

„2017-ben közpénz-automatákat telepítünk a fővárosban, majd igény szerint a nagyobb vidéki városokban, illetve a kisebb, de stadionnal ellátott településeken is. A kereskedelmi bankok foghíjas szolgáltatási palettáját igyekszünk pótolni.”

A közpénzek magáncélra való felhasználása persze eddig sem volt megoldhatatlan a Nemzeti Együttműködés Rendszerében járatos ügyfelek számára, de számos adminisztratív és jogi akadályba ütközött. Az automatán keresztül felvett összeg viszont gyakorlatilag azonnal, már pár perces átfutás után elveszíti közpénz jellegét.

15181523_1276146945760293_834748140756437914_n-1

„Ez nagy segítséget nyújthat azon politikusoknak, polgármestereknek, illetve kormányzati tisztviselőknek, akik a törvények szabta kereteknél kreatívabban óhajtják értelmezni a költségvetési pénzek elköltésének módozatait.”

A népszerű szakember elárulta, hogy gondoltak a számos magas rangú kormánytagra is, akikről közismert, hogy digitális analfabéták. (Ezt a balliberális oldal hazug PC beszédmódjának kikopásával ma már nyugodtan ki lehet jelenteni Magyarországon.) Mivel a hasonló problémával küszködő személyeknek gondot okoz egy billentyűzettel ellátott készülék használata, a PIN kód bevitele egyszerűsödik: minden olyan kártya esetén, melyet a közpénz-automaták elfogadnak, a négyjegyű kód kötelezően „0000” lesz.

Közpénz-automatákat helyez üzembe a jegybank - hozzászólások
A komment hatalom!