hirdetés

A szürkemarha ötven árnyalata

Kommentek


Kollega R.

„Jól tojtak a magyar tyúkok? Megírta. Elpusztult a termés? Megírta. Birkaszemet evett kazah barátainknál? Megírta. Fazekas miniszter úr bátran merült alá önmaga és az anyaföld mélyrétegeibe. Ott a helye! Ott a helye a világirodalom nagyjai között!” – méltatta a művet Kerényi Imre.

szurkeborito

Monumentális alkotásában dr. Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter vadászkutyaként ragadja torkon olvasóját, s egy pillanatra sem ereszti. Látomásos prózája letaglózza és székhez szögezi azokat is, akik azt hitték: közömbösek az agrárium iránt.

Miért veszélyes napszemüvegben ólat ganajozni? Hány hordó pálinka fogyott el az állami földek szétosztása során? Hogyan vágjunk át egy nemzetiszín avatószalagot száguldó traktorról, amíg a másik kezünkben lóbált kormányrendelettel tanítjuk móresre a hőzöngő gazdákat ? Mit keres egy szende kántorlány a 22. Sárréti Laskatésztafesztivál VIP-részlegében?

Minderre, s még több kérdésre választ kapunk a könyvből, amelyben minden megtörténhet, s minden meg is történik. A szürkemarha ötven árnyalata lebilincselő, mint egy EU-s forrásból felújított vadászkastély látványa. Nemes, mint egy kanna soltvadkerti cabernet sauvignon. Szép, mint egy disznósajt és egy haszonbérleti szerződés találkozása a kocsmaasztalon.

A kötet megjelenését a Mészáros és Mészáros Kft. támogatta, a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak jóvoltából pedig 234 nyelvre fordították le, köztük latinra, ógörögre és pigmeusra is.

A honi irodalmat forradalmasító könyvsorozatban legközelebb Pintér Sándor belügyminiszter Egyedül a maffia ellen című önéletrajzi műve következik, és hamarosan napvilágot lát egy többkötetes tényfeltáró dokumentum Széles Gábor vállalkozótól, amely az Energiacellák és gyíkemberek a hálószobámban címet viseli.

A szürkemarha ötven árnyalata - hozzászólások
A komment hatalom!