hirdetés

Orbán Viktor nyerte az ellenzéki előválasztást

Donald Trump szorosan mögötte a második. De hogyan törénhetett mindez?

orban_3-1024x576

Ma délelőtt lezajlott a balliberális ellenzéki pártok előválasztása, melyen arról kellett dönteni, hogy ki legyen a miniszterelnökjelöltjük 2018-ban.

Az ellenzéki összefogás által indított kezdeményezésen a múlt heti, verekedésbe fulladt egyeztetés után végül csak az MSZP indult, az elsőséget mégis Orbán Viktor szerezte meg 3 szavazattal. Szorosan mögötte Donald Trump a második 1 szavazattal, a harmadik helyezett 450 érvénytelen szavazattal Molnár Kálmán lett, Molnár Gyula kevésbé ismert ikertestvére. Falus Ferenc is kapott 71 szavazatot, de rá nem lehetett szavazni.

Az ellenzék egyelőre értetlenül áll a történtek előtt, pedig a szavazókat buszokkal és a régi szép időkből megmaradt luxuslimuzinokkal szállították a szavazóhelyiségekbe, többeknek pedig krumplit, csirkéket és az MSZP honlapjának url-jét osztogatták a szavazatokért.

Gyurcsány Ferenc szerint a történtek is jelzik, hogy az emberek változást akarnak. “El fogjuk zavarni a diktátort” – tette hozzá.

A Párbeszéd Magyarországért továbbra is az utóválasztást támogatja, szerintük sokkal szerencsésebb lenne, ha az ellenzéki pártok először elvesztenék a választást, majd utána megszavaztatnák a néppel, hogy melyikük vesztett.

Orbán Viktor egyelőre nem reagált arra, hogy a 2018-as választásokon – ahol ezek szerint Orbán Viktor legfőbb kihívója Orbán Viktor lesz – várhatóan 5/3-os győzelmet fog aratni, Donald Trump pedig a twitterén annyit írt, hogy “Magyarországon csak a második lettem, szerintem csalás történt, dobok rájuk atomot a gecibe. Szomorú.”

Orbán Viktor nyerte az ellenzéki előválasztást - hozzászólások
A komment hatalom!