hirdetés

Anyák tüntettek a fák ellen

A rendőrség szerint háromezren, a szervezők szerint legalább 20 ezren tüntettek a nagyvárosokat elborító növényáradat ellen. Az eseményt az Anyák a Fák Ellen a Gyermekekért egyesület szervezte.

anyakafakellen

Sokezres tömeg vonult végig tegnap az Andrássy úton, hogy hangot adjon véleményének: Természet, eddig, és ne tovább! A tüntetést egy civil szervezet, az Anyák a Fák Ellen a Gyermekekért (AFEGY) szervezte, de több más szervezet is csatlakozott hozzájuk, például a CÖF, a CÖF nőtagozata, a CÖF az Anyákért és a CÖF is.

A békés tüntetők végigvonultak az Andrássy úton, majd a Hősök terén gyújtóhangú beszédek következtek.

Az AFEGY elnöke, Rónáné Kovács Magda beszédében kiemelte: „Meg kell állítanunk a városainkat ellepő természetet, elég volt a liberális hazugságokból, egy fa nem lehet fontosabb, mint egy magyar gyermek. Sok millió év kemény munkájának gyümölcseként sikerült végre a fákat visszaszorítanunk, ahová azok valók, az erdőkbe. De még mindig rengetegen maradtak a városokban, amik veszélyeztetik gyermekeink biztonságát. Egy fa eleve bármikor kidőlhet, leszakadhat róla egy nagyobb ág, ami egyszerre akár több gyermeket is megölhet.”

Tóth András, a CÖF nőtagozatának elnöke felszólalásában kitért rá: „A fák önző módon elveszik a napfényt a gyerekek elől, akik közül sokan emiatt krónikus vitaminhiányban szenvednek még nyáron is. A fák millióféle betegséget terjesztenek.” Külön hangsúlyozta, hogy a Budapesten élő fák nagy része amúgy is invazív, elveszi az életteret a magyar növények és épületek elől. A fákon élnek a szúnyogok is, amik bármikor összecsipkedhetnek minket. Tóth András beszéde végén arra kérte a kormányt, gyorsítsa fel a fakivágásokat.

A tüntetés végén a feldühödött tömeg 7000 liter fáradt olajat engedett a talajba.

Az AFEGY korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy spontán fakivágásokat szerveztek a körútra és a kiskörútra, hogy így tiltakozzanak a városligeti fakivágások mellett.

Semjén Zsolt már jelezte, a kormány mindenkit meghallgat, és fontos neki az emberek véleménye.

Anyák tüntettek a fák ellen - hozzászólások
A komment hatalom!