hirdetés

Pécsi utóválasztás

Matematikai vita alakult ki Pécsett!

30 milliárdnyi az a különbség, ami az átadás/átvétel kapcsán az előző és a jelenlegi városvezetés számításai szerint mutatkozik a pécsi költségvetésben.
A Péterffy Attila facebook oldalán megjelent bejegyzés szerint 23 milliárdos a hiány, amely 18 milliárd kötelezettség és 5 milliárdos működési hiány együttes terhéből adódik össze.
Ezzel szemben Hoppál Péter kimért válasza szerint 7 milliárd van a kasszában, ahogy azt Páva Zsolt volt polgármester is állítja.

Nincs szükség a költségvetés vizsgálatára és a pontos összegek nyilvánosságra hozására hiszen mindkét oldal hívei tudják, kinek van igaza.

Dr. Valid Ernő választási szakértő és más elemzők szerint utóválasztás zajlik Pécsett, a két városvezetés így kívánja lemérni, hogy hányan vannak a szavazóik valójában, és ebből a felmérésből azt is megtudhatjuk, hogy Pécs kik miatt vesztette el a választásokat.

Helyi civilek kérésére valószínűleg feláll egy vizsgálóbizottság, amely meg fogja állapítani, hogy melyik elmúltnyolcév vezetése a hibás valamint várhatóan azt is, hogy a másik. Ennek közzétételekor újabb utóválasztási felmérést végezhet a város politikai elitje, miszerint melyiket hányan és kik hiszik el. A leendő bizottság leendő elnöke azt ígérte, hogy ezt nem csak a kommentek, hanem a pécsi vendéglátóhelyek hangulata alapján is mérni fogják, így fel tudnak állítani egy profilképet a város területein élő választópolgárok politikai vonzalmáról is.

Nagyon jó polgári kezdeményezés is indult az ügy kapcsán, amely alapjaiban teremtheti meg a város lakosságának jó közérzetét! Megkérdeztük a város lakosságát is, az iwiwen végzett három fős reprezentatív közvéleménykutatás formájában. Ennek alapján a város lakosságának véleménye szerint kívánatos lenne, ha a vizsgálat eredményét olyan formában tennék közzé, melyben a felelős polgármester, annak pártja, az évszám és a hiányzó összeg helyei kipontozva szerepelnek, ahova minden választópolgár beírhatja a neki legmegfelelőbb adatokat, így véve le az oknyomozás terheit a helyi sajtó válláról.

Nagyon várjuk az eddig egyedülálló utóválasztás eredményeit, amelyekről mindenképp beszámolunk olvasóinknak.

Ezek is érdekelhetnek

Pécsi utóválasztás - hozzászólások
A komment hatalom!