hirdetés

Lakóközösség

Kommentek


Komlói Béla

Azt írja egy barát a blogján – mi pedig, mint véleményünkkel egyezőt közreadjuk, tanulva a többi sajtótermék legegyszerűbb módszeréből:

Azt írja egy barát a facebookon:

“Társasházban lakunk, befizetjük a közös költséget, ami évről-évre egyre több. A lift egyre sűrűbben rossz, a lépcsőházban régóta nincs fűtés, a postaládákat huligánok letépték.
A közös képviselő szerint minden rendben van, örüljünk, mert máshol sokkal rosszabb a helyzet. Ezekre viszont egyelőre nincs pénz, mert az egész el lett költve az új TV kábelekre, hogy mindenki nézhesse focimecccseket. Ám furcsa mód egyre jobban él, szépen hízik, a gyerekei új telefonokkal villognak a suliban, új autója is lett, amire ráadásul rendszeresen vesz ki benzinpénzt a kevéske közösből. Azzal magyarázza, hogy sokat jön-megy a ház ügyeit intézve, de mindenki látja, hogy leginkább a gyerekeit fuvarozza oviba, suliba, vagy épp azzal jár nyaralni.”

Én nem értem ezt az ajvékolást, komolyan.
Miért? Az előző nem lopott?
Ez legalább nem a német lakónak adja, aki a nyolcadik emeleten lakik, és öt évig nem kell közösköltséget fizessen. Ez legalább nem engedi be a lépcsőházba a cigányokat, felszereltetett egy új rácsot is. Azok nem tartják tiszteletben még a vasárnapi rántotthússal keveredett pörköltszagot sem.
A titkára múltkor kiírta a hirdetőtáblára, hogy a szomszéd házban mi történt! Hát abból mi nem kérünk! Jó, hogy kiírta! A Kovács nénit – aki meg épp ott volt, és azt állította, hogy nem úgy történt – az ötödik titkár elküldte az anyjába. Azt mondta neki, fehérjehalmaz, meg patkányürülék. Jól tette! Mert hát Kovács nénit az ingatlanos pénzeli! Meg amúgy a cigányokat is. Meg a csávót, aki leszedte a titkár levelét. Meg az előző képviselőt. Meg a németet a nyolcadikon. Meg a csávót, aki megnézte a könyvtárban, hogy a titkár nem is járt a szomszéd házban (de szerencsére el is ítélték, amiért svéd könyvtárba ment). Szerintem ha rákérdezel a képviselő kocsijára, téged is. Majd a titkár megmondja, hogy mi vagy!
Mit jössz azzal, hogy a képviselőnek is ő vette az első kocsit? Az régen volt, és akkor még normális volt.

A lift pedig igenis jó. Az a virág se hervadt. Látom, hogy a szemközti nokiás házban nagyon szépek, de hát nekik is legalább harminc év volt, mire ilyen lett, ez nem megy egyik napról a másikra. Ezek hosszú, bonyolult folyamatok, mit pattog a kertész a harmadikon. Adja le a fóliáját, hogy minősülhessen kertész kettőbe, és csinálja a dolgát, ne legyen már cigánysimogató ingatlanügynök!
Tegnap a szomszéd házban már leszerelték az összes angolvécét, és guggolósokat szerelnek fel, mert cigányokat akarnak beköltöztetni! Láttam róla képet a játszótéri srácok rollerén. Ezt akarod? Majd ha a te lányodat is összefukszozzák, és mindenkinek kettesével kell venni a lépcsőt szombaton, akkor ugrálj, te hülye! Hát nem érted, hogy az ingatlanos csak ezt akarja?
Különben a lakógyűlésen mind a 27-en őt kértük meg, ti meg mind valaki mást, a többi meg azért nem jött el, mert az is minket akar. Akárhogy is nézem, ez abszolút többség.
Amúgy tetszik a lábtörlőd. Holnap a képviselő, az én ajtóm elé teszi, jó? Vehetsz a titkár lányától másikat te libbant bélgázmocsadék.

Ezek is érdekelhetnek

Lakóközösség - hozzászólások
A komment hatalom!