hirdetés

Az egyetemek után alapítványi működésre állnak át a közvécék is!

Kommentek


Komlói Béla

A 7829712/2021. (MDMCLVI. 28) számú kormányrendelet értelmében az egyetemek sikeres modellváltását követően, alapítványi működésre állnak át Magyarország közvécéi is.

Ahogy az a több évtizedes, következetes fenntartói alulfinanszírozásból fakadó állagromlásból nyilvánvalóvá vált, a jelenlegi közvécé rendszer nem tud megfelelni a piac támasztotta, eléggé sürgető szükségleteknek. A közvécéket így ezentúl alapítványi formában fogjuk működtetni, melyeknek kulatóriumát egy mindentől független miniszteri biztos fogja kijelölni a kormány tagjai közül, teljeskörű szóbeli garanciákat vállalva a közvécék autonómiájára.
A minőségi, XXI. századi dologvégzés érdekében a kormány 43 csillió forintnyi forrást is elkülönít az új közvécé-rendszer versenyképessé tételére.
A vécéhasználat versenyszférába sorolása jelentősen megemeli ugyan a használati díjakat, de ahogy ingyenebéd sincs, úgy kifelé se!

A modellváltással a cél, hogy a rendszer önfenntartó legyen, és ne az államnak kelljen eltartania, mert eléggé unalmas, hogy közigényekre kell elkölteni az adókat.

Az ingatlanvagyon, az indulótőke és a tegnap létrehozott, várhatóan tendernyertes Cisterna Nova Zrt. végezte fejlesztésekre szánt 43 csilliós állami forrás a vírustagadó sorosista vádaskodással ellenkezőleg természetesen nem veszíti el a közpénz jellegét. Erre garancia a kulatórium ígérete a közcélokkal összehangolt működésre.

“A Bélügyminisztérium javaslatára a döntéssel párhuzamosan az utcán vizelés büntetési tételét minimum 600.000, maximum 1.200.000 forintra emelkedik” – Nyilatkozta Lackovics Pál, a Szupernovációs és Folyóügyek minisztere az érdekeltek befenyített képviselőivel tartott másfél perces érdekegyeztetés előtt, amire aztán mégse ment el.


A képen: a Cisterna Nova “Magyarország Megkönnyebbül” fantázianevű látványterve. Sajnos a magas árazás ellenére lehet, hogy nem fog rögtön működni, úgyhogy aki megteheti, annak a Sorbonne II. B épületének második emeleti vécéjét javasoljuk.Az egyetemek után  alapítványi működésre állnak át a közvécék is! - hozzászólások
A komment hatalom!